Forum www.warbladepoland.fora.pl Strona Główna
 Forum
¤  Forum www.warbladepoland.fora.pl Strona Główna
¤  Zobacz posty od ostatniej wizyty
¤  Zobacz swoje posty
¤  Zobacz posty bez odpowiedzi
www.warbladepoland.fora.pl
Warblade - klasyczna strzelanka kosmiczna - polskie forum - http://warbladepl.atspace.com/
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie  RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
 
Moja strona - opinie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.warbladepoland.fora.pl Strona Główna -> Hyde Park Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Moja strona - opinie
Autor Wiadomość
kurzel131
Knight
Knight


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 127
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Czw 20:53, 04 Lip 2013    Temat postu: Moja strona - opinie
 
[link widoczny dla zalogowanych]

Piszcie co należy zmienić w obecnym projekcie; tylko bez hejtowania.

Jak tu jeszcze ktoś żyje



Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kurzel131 dnia Czw 20:54, 04 Lip 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
kurzel131
Knight
Knight


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 127
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Nie 2:43, 03 Lis 2013    Temat postu:
 
Nastąpił update



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
ThreeX
Lord
Lord


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Chorzów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 19:53, 16 Lis 2013    Temat postu:
 
Uuuuuu..... moje oczy,.
Powiem tak, ambicje to Ty masz na pewno Smile ale wprawy brak. Przedewszystkim, bez takich kontrastów. Po chwili zaczynają boleć oczy od czytania i ciężko przebić się przed te podświetlenie tekstu. Jest to dobre jeśli masz pojedyńczy większy wyraz ale nie całe zdania drobną czcionką. Z doświadczenia wiem, prostota jest najlepsza. Im więcej chcesz dodać bajerów itp tym gorszy będzie rezultat i to jest prawdą bo sam nie raz to przechodziłem Smile
Dla przykładu zobacz tutaj [link widoczny dla zalogowanych] prosto ale i przejrzyście Smile bez zbędnych dodatków.

Teraz trochę technicznie. Po pierwsze jeśli ma to być dobre i przejrzyste skoczystac z PHP i przeładowania stron w PHP. Tak jest na mojej stronie. Jak widać bez problemu przejdziesz z jednego menu na drugie Smile Po drugie, skrypt rozwijania menu działa za wolno. Nie jest płynny. Trzeba trochę się tym pobawić i zobaczyć które prędkości są lepsze Very Happy bo tak to trochę przymula.
Po trzecie - stopka na dole z tą datą. Wywal ją, szpeci. Zamiast tego zrób na przykład okienko z prawej strony z małymi przejrzystymi i nie tak szczegółowymi informacjami Very Happy
4. Transtalora też wywal, lepiej samemu zrobić tłumaczenia a jeśli nie to użytkownicy chroma bez problemu przetłumaczą całą stronę przez google.
5. Galeria. zamiast takiej koncepcji lepiej wykorzystać przyciski na zdjęciach prawo-lewo. Łatwiej będzie się przeglądać Very Happy ale teraz nie ma tak źle Very Happy

Po 6. Od gimnazjum (czyli od jakiś 8 lat) zastanawiałem się jak ta gra się nazywa, bo grałem kiedyś, była łatwa ale fajnie mi się pykało a zapomniałem tytułu Very Happy może zagram Very Happy



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
kurzel131
Knight
Knight


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 127
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Nie 11:57, 17 Lis 2013    Temat postu:
 
Co do gry wybierz serwer pvp akurat w tej wersji nie zdefiniowałem tego to ci dam porównanie z obecnej. Nie ma teraz za bardzo stabilnych i odbugowanych w miarę serwerów pvp, więc zostaje ci chyba global, rebrith jest trochę łatwiejszy, ale zacznij od razu na globalu, po co się rozdzielać na serwery, gra niby łatwa, ale zależy czy prywat z resami czy staty do 3k, bo ci co przeżyli ino na resach nie ustoją na nightmasre bez 32k/65k agi

Cytat:


PVP - określenie gry gracz kontra gracz, a w przypadku serwera jest to serwer bazujący na ustawieniach do walki pvp, niska częstotliwość i niskie prawdopodobieństwa zrobienia czegoś, czyli przedmioty socket mają mieć do 3 socket, w przypadku stingera 5 socket, sety takie jak Venom Mist, Ancient, Titan nie mogą być excellent, a opcja jola ogranicza się do 4 joli oraz punkty do maksymalnego poziomu oraz nie ma resetów/rebrith, mały procent Chaos Machine, niski procent wypadania przedmiotów z potworów. Nie ma również być tam prawa bytu różnych edytowanych przedmiotów jak ancent + socket + excellent oraz własnych jak zbroje z dragon ball. Może być tam ułatwiony dostęp do pewnych rzecczy jak skrzydła czy kamyki, ale generalnie taki serwer ma mieć zachowane standardy Global Mu Online, by się szybko nie znudził i nie opustoszał
PVM - gracz kontra potwór, w kwestii serwera jest to przeciwieństwo PVP




Gdybyś czegoś nie wiedział pytaj, ja swojego czasu jak gamecenter nie był ddosowany kminiłem z gościem różne przeliczniki, więc przeliczanie dd refa czy tego za, ile mob ci zajebie mam w wordpadzie zapisane. Ba nawet energy elf bez setu i ringów exe może przeżyć przy odpowiednim supporcie ataki od najmocniejszego moba w grze. Nie liczyłem tylko dla s8, dla s7 muszę przeliczyć hp.

Teraz twoja opinia
Sorry no pierwsze aktualizacje nie były jakieś wypasione nawet był obrazek z gry jako tło i kolorowe napisy na elektrodzie od razu mnie, za to pojechali, mnie w szkole uczyli archaizmów ramki itd. zatem jest to mała szkolna PD.
ps masz tutaj krzaka

Początek, to jest to czego czepiają się prawie wszędzie 20 recenzji i może 4 osobom pasował glow. Na razie zmienię kolory takie jak na stronie indexowej to samo data z godziną i czarna stopa a powinno być lepiej, ewentualnie zmniejszę świecenie.

Chyba coś zjadłeś, ale w każdym razie php mnie w technikum nie uczyli sam mam ino licznik naliczający adresy ip kod z neta.

Co do menu jedna recenzja sugerowała bary rozwijane z boku wiesz belka obok belki takie chowane pierdoły tylko wiesz problem jest taki ,że główne belki będą różnych rozmiarów, tu masz 2 epizody tu 4 może to być nie estetycznie, ale kolega zrobi i jak coś mam kopie zapasową. Co do stopy pewnie kolorki zaś to, jak pisałem zmienię je i ew glow.

[link widoczny dla zalogowanych] -> takie cuś w menu

Tranzlaror cóż gość na guia też ma wtyczkę, ale z google translatora, a to wszystko dla mnie masowe treści tłumaczy tak samo wszelakie pd z napisaniem w innym języku robiłem tak ,że pisałem po polsku tłumaczyłem pojedyncze wyrazy i odmieniałem 2 stopnie różnicy a z chrome nie każdy korzysta. Masz nawigację w tych cyfrach i instrukcję w pytajniku. W sumie z twojej strony zaciekawił mnie takie pojawiające się tekst u dołu ze spojlerami, gotowy skrypt?



Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kurzel131 dnia Nie 12:25, 17 Lis 2013, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
ThreeX
Lord
Lord


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Chorzów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15:34, 17 Lis 2013    Temat postu:
 
Pojawiający się tekst ?? w którym dokładnie miejscu ??



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
kurzel131
Knight
Knight


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 127
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Pon 21:22, 18 Lis 2013    Temat postu:
 
[link widoczny dla zalogowanych]

tam na dole nie wiem jak się tego typu skrypt nazywa poziom zaawansowany w szkole to dymki i data+godzina.

A ta secret arena to jak wygląda linkowanie w kropce od wykrzyknika itd?



Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez kurzel131 dnia Pon 21:23, 18 Lis 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
ThreeX
Lord
Lord


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 155
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Chorzów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 15:08, 19 Lis 2013    Temat postu:
 
warblade.strefa.pl jest nieaktualna stroną a raczaj stroną bez przyszłości która zlikwiduję jak skończę [link widoczny dla zalogowanych]. Bo na ten ze strefy to się uczyłem robić stronki i jest to moja pierwsza strona Smile w zupełności oparta na HTML + CSS + JS. Tak to gotowy skrypt. Nie pamiętam teraz jak sie nazywa Smile Ale nie na wszystkich przeglądarkach działa. Bądź co bądź na nowej stronie go nie będzie aby nie zawalać za bardzo strony w zbędne bajery.

Co do Secret Area - nic nie mogę powiedzieć. Trzeba samemu szukać i się domyślać o co chodzi Smile



Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez ThreeX dnia Wto 15:09, 19 Lis 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
kurzel131
Knight
Knight


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 127
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

PostWysłany: Wto 17:22, 19 Lis 2013    Temat postu:
 
Ale na tym to polega? Bo może dodam taki bajer na swoją kursory z gry też nie działają na każdą przeglądarkę, bo tych z presto nie wspiera i masz tam kursory systemowe a nie z gry.



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.warbladepoland.fora.pl Strona Główna -> Hyde Park Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

 
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo

Powered by phpBB © 2004 phpBB Group
Galaxian Theme 1.0.2 by Twisted Galaxy