Forum www.warbladepoland.fora.pl Strona Główna
 Forum
¤  Forum www.warbladepoland.fora.pl Strona Główna
¤  Zobacz posty od ostatniej wizyty
¤  Zobacz swoje posty
¤  Zobacz posty bez odpowiedzi
www.warbladepoland.fora.pl
Warblade - klasyczna strzelanka kosmiczna - polskie forum - http://warbladepl.atspace.com/
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie  RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 
 
Mniam mniam , kulinarne gadu gadu
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.warbladepoland.fora.pl Strona Główna -> Hyde Park Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Mniam mniam , kulinarne gadu gadu
Autor Wiadomość
Oko
Moderator
Moderator


Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 489
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Wroclaw
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:24, 25 Sie 2008    Temat postu:
 
No cóż wakacje. Trochę mnie nie było a i ostatnio zazwyczaj tylko czytałem posty i mało co pisałem. Ale pilnie obserwuje co się dzieje na forum



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
kox
Champion III
Champion III


Dołączył: 10 Kwi 2008
Posty: 976
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Londyn
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:48, 25 Sie 2008    Temat postu:
 
Krzysiek , czy masz jakies nietuzinkowe (oryginalne ) przepisy na grila ?
bo kurczaka , karkówki i kielbasek mam dosc
nawet pieczone banany mi sié przejadly



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Krzysiek
Captain
Captain


Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Poznan
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 14:01, 25 Sie 2008    Temat postu:
 
Znajdzie sie kilka Smile Wieczorem zedytuje posta i cos powinienes sobie wybrac. Wlasnie jestem w "przerwie" robot domowych.



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
kox
Champion III
Champion III


Dołączył: 10 Kwi 2008
Posty: 976
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 10 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Londyn
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 14:15, 25 Sie 2008    Temat postu:
 
moze jakas rybka ?



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Krzysiek
Captain
Captain


Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 72
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Poznan
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 21:56, 25 Sie 2008    Temat postu:
 
Rybka tez sie znajdzie. W dwojaki sposob. Zatem:

Swieza (co tam se kuipisz / zlowisz) - wypatroszona, oczyszczona - nadziewasz (od wewnatrz) przyprawami "ja uzywam typowych do ryb + wlasne - sol, pieprz, bazylia, oregano... i co Ci sie tam spodoba"). Kwestia pieczenia - badz polozysz na tacce (z otworkami aby cieplo sie przedostawalo) - badz zawin w celofan aluminiowy (nie zapomnij dodac masla / rozsmarowac na zewnatrz) jak i innych przypraw. I jedna prywatna (z doswiadczenia) rada - odnosnie celofanu: zrob dziurki... mimo to ze bedzie cos z nich wyciekac - ale ryba nie bedzie az tak... "wyparowana" a przesiaknie dymem Smile
Pierwszy sposob da Ci rybke przypieczona (ale wymaga pilnowania). Drugi - bedzie dopieczona z zewnatrz ciutke, ale mozesz o niej praktycznie zapomniec.. na przeciag 3 piw prawie ze Very Happy
Probowalismy usmazyc okonki (jakies 23 cm) nad grillem - zatkniete na precik ... mierna jakosc smaku - mimo ze rybka pieknie dopieczona.

Kaszanka... wezmij kawal onej kiszki, naloz na tacke z przyprawami - i przykruj druga. Nie mieszaj - a przewracaj - w koncu po to druga tacka. Smak - niezapomniany (byleby ja z kiszki wysuplac - co dosc istotne, bo widzialem jak calosc ktos pichcil) Razz

Ziemniaki - do wszelkiej potrawy - badz w grubych - jakies 2 cm plastrach kladz na sporej wysokosci - badz w calosci - owieniete w celofan (i zas maselko do srodka i ze 4 dziurki.. co by zapach "ognia" sie dostal). Przyprawy - standardowo - kazdy sam sobie dobiera. Ja dodaje ciut czosnku w proszku i ociupine chili. Solisz - po wyjeciu Smile

Boczek surowy / wedzony - naloz gruby plaster I przykryj go z gory - kawalkiem tacki aluminiowej. Spiecze sie od spodu - a od gory dojdzie.. potem go przewroc. Gdy juz bedzie chrupiacy... (nie moze byc za cienki... jakies min 1 cm plaster) - naloz plaster sera zoltego. I poczekaj az sie stopi ( z wierzchu ma sie rozumiec). I ponownie.. przyprawy - przed i po pieczeniu- w zaleznosci od gustow.

I cos co czesto lezy "obok" wlasciwej potrawy - pieczarki (bo o grzybach to mozna pisac jeno w sezonie). Rozne sa przepisy. Mnie przypasowal - wielkie - celowo wybrane - podgotowane (ale nie ugotowane) w wodzie, potem potarzane w miksturze (sol, pieprz, maslo rozgrzane, cynamon - tak tak - slodki cynamon ale malutka ilosc, i inne przyprawy w zaleznosci od gustu. Nakladasz na tacke.. i pilnujesz - aby sie przypiekly. I wsio Wink Zwaz - pieczarki jak kalarepe mozna jes surowe Wink

Co do Twoich "znudzonych" mies.... co innego wrzucic miesko od razu na ruszt, co innego "zabawa" z mikstura - w ktorej winno polezec. I wierz mi, nigdy CI taka sama nie wyjdzie - jak i smak miesa przez nia Smile Zawsze czegos dasz mniej, czegos wiecej. Wazne - aby to co pieczesz - nie bylo doprawiane 30 min przed.
Wezmy karkowke pod "lupe", ilekroc ja robie - tylekroc ma inny smak, zawsze cos innego dorzuce do mikstury, zawsze jakos inaczej proporcja przypraw sie ulozy. Tylko sie nie zraz - jak czasem wyjdzie CI za "ostre/slodkie/mdlawe" Smile
Chleb, warzywa (chocby mieszanka pokrojona jak w kuchni chinskiej) oraz wszelkie owoce pomine, bo to dosc latwe do zrobienia. Z tym ze wiekszosc ludzi skupia sie tylko na miesie. Blad - gdyz to dodatki kreuja smak tresci Smile



Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
kangur
Lieutenant
Lieutenant


Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 22
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Sob 14:52, 15 Sie 2009    Temat postu:
 
najlepszy jest barszcz czerwony , spaghetti bolognese i ryba pycha Smile



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
ThreeX
Lord
Lord


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 156
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Chorzów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 13:56, 16 Cze 2010    Temat postu:
 
Hmmm...
Fast food ;p wszelakiego rodzaju Razz O wagę się nie martwię bo nie jest dane mi przytyć Sad 184 cm wzrostu i tylko 75 kg

spagetti, gołąbki, leczo ( NAJBARDZIEJ), kalafior Razz



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
koragg
Admiral
Admiral


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 89
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Ziemia

PostWysłany: Wto 18:03, 05 Paź 2010    Temat postu:
 
Spagetti!!!



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
dariusz55
Overlord I
Overlord I


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/4
Skąd: Sucha Beskidzka
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 11:31, 07 Paź 2010    Temat postu:
 
Moje najlepsze potrawy to fart food,czyli spaghetti bologneze,ryba,szchabowczak,
kiełbasa itd.Pycha!A po tym brzuch rośnie i rośnie!



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Electro
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 1256
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 19 razy
Ostrzeżeń: 0/4
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 15:46, 07 Paź 2010    Temat postu:
 
fart czyli takie, po których się... pierdzi? Very Happy



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
dariusz55
Overlord I
Overlord I


Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 194
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/4
Skąd: Sucha Beskidzka
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:04, 07 Paź 2010    Temat postu:
 
Ha Ha Ha!Strasznie śieszne!Ale mnie rozmieszyłeś!Nie obraź się,ale mogę się Electro nazywać hkuamoplwem?



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.warbladepoland.fora.pl Strona Główna -> Hyde Park Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
 
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

 
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo

Powered by phpBB © 2004 phpBB Group
Galaxian Theme 1.0.2 by Twisted Galaxy